Nieuw

iRobot Braava 380T dweilrobot

iRobot Braava 380 dweilrobot


De iRobot Braava 380 is een dweilrobot die snel en systematisch vuil, stof en haar verwijdert van elk stukje vloeroppervlak. De Braava 380 dweilrobot kan zowel droog als vochtig afnemen, en is makkelijk te gebruiken. De Braava 380 dweilrobot dweilt vloeren met behulp van wegwerp- of herbruikbare microvezel reinigingsdoeken. Met een batterij die langer meegaat, kubus-naar-kubus navigatie en het Pro-Clean Systeem, is de Braava 380 dweilrobot in staat om grotere en meerdere kamers in één keer te reinigen. Bovendien is deze dweilrobot fluisterstil, en houdt hij bij waar hij is geweest en waar de dweilrobot nog naar toe moet.

Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: 1 - 3 Werkdagen

€ 339,00

Webshopkeurmerk

 

Good service Groot assortiment A merken
Good service Deskundig advies
Good service Goede service
Good service Gratis verzending vanaf €100,-
Good service Lage prijzen
Good service Niet goed, geld terug
Good service Betalen bij afleveren (+2%)
Good service  Gratis retourneren


266 klanten beoordelen ons:

 

Webshop keurmerk 123Product.nl

 

Veilig betalen bij 123Product.nl

Productbeschrijving

Details

iRobot Braava 380T dweilrobot

Schoonmaken hoeft niet vervelend te zijn. Druk gewoon op de knop van de iRobot Braava 380T dweilrobot en de dweilrobot begint direct met de schoonmaakklus. De dweilrobot neemt de vloer af met een microvezeldoek en verwijdert zacht vuil door de hele kamer. Om extra vuil te verwijderen gebruik je een vochtige doek, het waterreservoir van de dweilrobot zorgt ervoor dat de doek automatisch vochtig blijft gedurende de hele schoonmaakklus. De iRobot Braava 380T dweilrobot weet precies waar hij al is geweest en waar hij nog naar toe moet. De dweilrobot maakt namelijk gebruik van een GPS-systeem. Geen plekje wordt meer overgeslagen zodat je huis snel weer heerlijk fris en schoon is. Ook langs muren en in krappe hoekjes blijft geen vuil meer liggen. Door zijn vierkante vorm komt de robot overal bij. Het schoonmaken van je huis was dankzij de iRobot Braava 380T dweilrobot nog nooit zo eenvoudig.


Braava dweilrobot versus Scooba dweilrobot

De Braava is een dweilrobot welke verder gaat daar waar de Scooba niet gebruikt kan worden. Dit heeft te maken met de minimale hoeveelheid vocht wat door de Braava gebruikt wordt. De Braava is bij uitstek geschikt voor zacht vuil als stof en haar.

Functies iRobot braava 380T dweilrobot

 
iRobot NorthStar  

NorthStar

De iRobot Braava 380T dweilrobot werkt met het North Star navigatiesysteem. Dit systeem werkt als een GPS in huis, zodat de Braava precies weet waar die al is geweest en waar hij nog moet schoonmaken. De navigatiekubus verzendt een signaal naar de Braava dat gebruikt wordt om de locatie te bepalen. Terwijl er wordt schoongemaakt, bouwt deze een kaart op van het gebied. Hiermee worden muren, obstakels en afstapjes in kaart gebracht voor een grondige reiniging van jouw vloeren.

Twee standen

Met de Braava houd jij al je vloeren schoon, want hij beschikt over twee functies. Je kan er namelijk droog en vochtig mee dweilen. Het enige wat je hoeft te doen, is een schoonmaakdoekje bevestigen en op de veegknop of dweilknop te drukken. In de veegstand zal de Braava 380T dweilrobot stof, vuil en haar opvegen. Terwijl in de dweilstand hij zal dweilen, en oppervlakkig vuil en viezigheid opneemt in het schoonmaakdoekje.

  iRobot Braava 380
iRobot Braava 380  

Gebruiksgemak

De doekjes van de Braava 380T dweilrobot zijn eenvoudig te bevestigen en te verwijderen. Dit komt door de verwijderbare magnetische reinigingspad van de Braava. Daarnaast keert de Braava terug naar het startpunt als die klaar is en schakelt die zichzelf automatisch uit. Jij hoort hem daarnaast nauwelijks, want hij is fluisterstil. Je vloeren worden schoongemaakt zonder dat jouw dagelijkse activiteiten of slaap worden verstoord!

Doekjes

Je kan verschillende soorten doekjes gebruiken met de Braava 380T dweilrobot. Je kan kiezen voor droge of vochtige wegwerpdoekjes. Waarbij je zelf gebruik kan maken van het merk Swiffer. Daarnaast heeft Braava ook nog eigen speciale ontworpen microvezeldoekjes. Deze kan je keer op keer hergebruiken. Daarnaast wordt de Braava 380T dweilrobot geleverd met het Pro-Clean-systeem. Dit is een speciale reinigingspad met reservoir die tijdens het schoonmaakproces het doekje steeds met schone reinigingsvloeistof bevochtigt.

  iRobot doekjes


Specificaties iRobot braava 380T dweilrobot:


- Oplaadtijd: 4 uur
- Gebruikstijd droog moppen: 4 uur
- Gebruikstijd nat moppen: 2.5 uur
- Bereik: Met 1 Cube tot 93 m², bij gebruik van meerdere Cubes tot 185 m²
- 2 reinigingsmodi
- Geschikt voor harde vloeren zoals tegels, linoleum, hardhout en laminaat
- Max hoogte te nemen drempels: 0.5 cm
- Sensor type: infrarood
- Mogelijkheid om reinigingsmiddel toe te voegen
- Kleur: zwart
- Accessoires: 1x NorthStar® navigatie Cube met 2 C batterijen, multifunctionele schoonmaakpad, Pro Clean Reservoir pad, microvezel doekje voor droog afnemen, microvezel doekje voor vichtig afnemen, NiMH batterij (1500 mAh), netvoeding                         
- Grarantietermijn: 2 jaar, 6 maanden voor de batterij

Afmetingen en gewicht
- Afmetingen (lxb): 7.9 x 21.6 cm 
- Gewicht: 1.8 kg  


Review door computtertotaal.nl

iRobot Braava 380T dweilrobott - De ideale huisgenoot

Door: Eva Groot Eva Groot | 23 januari 2014, 10:00

REVIEWbraava, moppen, review

De nieuwe iRobot Braava 380T dweilrobott Floor mopping robot veegt en dweilt je vloer volledige automatisch. Is de vloer schoonmaken dankzij de iRobot Braava 380T dweilrobott definitief verleden tijd? Lees het in deze review.

SCORE3.5
  • PLUSPUNTEN
  • Slim kubus design
  • Zowel droog als nat schoonmaken
  • Makkelijk in gebruik
  • MINPUNTEN
  • Niet voor ieder huis
  • Laat hoekjes en groot vuil liggen

iRobot Braava 380T dweilrobott

Prijs €299,99
Hoogte 7,9 cm
Breedte 21,6 cm
Diepte 21,6 cm
Garantie 2 jaar
Oplaadtijd 4 uur
Gebruiksduur 4 uur
Navigatiemethode Systematisch
Mapmethode GPS-chip

De iRobot Braava 380T dweilrobott kan voor zowel droog vegen als dweilen (moppen) gebruikt worden. Voor beide functies worden opzetstukken meegeleverd. Daarnaast hoef je ook niet snel naar de winkel te rennen om schoonmaakdoekjes te halen, want ook die worden keurig bijgeleverd: één die gebruikt kan worden voor het droog vegen en één voor het moppen. Op de Braava zelf kun je vervolgens aangegeven welke stand je wilt toepassen. Tot nu toe ziet het er allemaal veelbelovend uit.

In de dweilstand vul je het opzetstuk met water.

Navigatie kubus

Geen van de voorgaande iRobot-modellen heeft gewerkt met de zogenoemde navigatie kubus-technologie. De kubus loopt nog op batterijen, niet echt modern voor deze hippe robot. Je plaats het apparaat op een plek in je huis waar hij het hele plafond kan zien met de ingebouwde sensor. Het idee hierachter is dat de robot zo een plattegrond kan maken van de kamer en daarbinnen blijft werken. Wil je dat hij een andere kamer meeneemt, dan moet je de kubus even verplaatsen.

Ik ben er zelf niet volledig van overtuigd dat de iRobot echt een grote bijdrage levert aan werkelijk ieder huishouden. In mijn huis dweilde de Braava rustig verder naar de gang en stootte hij erg vaak zijn hoofd tegen dezelfde muren. Wel corrigeert hij zich uiteindelijk en vaak ook op een slimme manier. De 380T dweilrobott kan over hindernissen die niet hoger zijn dan 5 mm, zoals lage drempels dus.

En de trap?

Fabrikant iRobot belooft dat de Braava 380T dweilrobott niet van de trap kan vallen, maar logischerwijs was ik daar toch enigszins bang voor. Ik ging dus vol spanning over tot een praktijktest. En wat blijkt; de Braava 380T dweilrobott blijft inderdaad keurig op de etage. Het is dus veilig om de robot in je huis te laten rondrijden zonder dat je zelf thuis bent.

De Navigatie-kubus maakt voor zichzelf een schets van de kamer.

Aan het werk

Ten eerste is het vooral erg vermakelijk om de Braava 380T dweilrobott als een soort huisdier door je kamer te zien gaan. Bijna volledig stil tast de robot je vloer af. De enkele keer dat je hem hoort is als hij zich weer eens tegen een muur stoot.

Bij het droog vegen werkt hij in rechte lijnen je huis door. De bijgeleverde doek werkt uitstekend bij het verzamelen van haren en stof. Zeker als je in het bezit bent van huisdieren, of zelf een dikke bos haar hebt, is het zeker een aanwinst.

Daarnaast is er nog de mogelijkheid de robot je vloer te laten dweilen. Je vult het opzetstuk van de Braava 380T dweilrobott met water, stelt hem in op moppen en de Braava 380T dweilrobott gaat aan de slag. De schoonmaakrobot maakt een heen en weer gaande beweging om te dweilen. In deze stand worden ook lichte vlekjes op de vloer verwijderd en na de mopbeurt ziet je vloer er schoon uit.

De zeer hardnekkige vlekken moet je helaas zelf nog even weghalen. Een nadeel is ook dat de wieltjes achter het mop-opzetstuk zijn ingebouwd en dus over het natte gedeelte gaan. Hierdoor ontstaan twee dunnen lijntjes, die je op mijn houten vloer na het opdrogen nog steeds kon zien. Ook doet de robot er in de dweilstand zeer lang over om de vloer schoon te krijgen. Op zich mogen we hier natuurlijk niet over zeuren, aangezien je zelf niets hoeft te doen en niet aanwezig hoeft te zijn.

Na het moppen is de kans groot dat de batterij leeg is, uiteraard afhankelijk van de grote van het huis. Het weer volledig opladen duurt vervolgens zo'n vier uur.

Bereik

Door het kleine, compacte formaat kan de Braava 380T dweilrobott onder de bank door en langs stoelen. Daarnaast kan de nieuwe robot makkelijk in de hoeken vegen door het vierkante formaat, zeker een vooruitgang op de vorige modellen.

Een nadeel is dat hij soms een plekje kan vergeten en niet altijd volledig secuur langs de randen gaat. Ook kan het voorkomen dat de robot een pluisje achterlaat doordat het stof weer van de doek valt. Maar dit is vooral als de vloer zeer stoffig is. Gelukkig weet de Braava 380T dweilrobott over het algemeen het grootste deel van de viezigheid te vangen.

Conclusie

In een (groot) huis is de Braava 380T dweilrobott een echte aanrader. Zeker als je last hebt van veel stof en haren werkt hij goed. Geluidloos en gestructureerd gaat hij door je huis en onderhoudt je vloer prima. Wel blijft het vooral bij 'onderhouden', want je zal zelf zo nu en dan toch echt met een dweiltje langs de hoekjes en hardnekkige vlekken moeten gaan. Heb je echter een druk leven dan is de (relatief betaalbare) Braava 380T dweilrobott zeker aan te bevelen als hulpje in huis.Video